Sunne og gode oppskrifter!

 EDIT: Løp og kjøp boken "NATURLIG SLANK - med kost i balanse" av Fedon A. Lindberg! Motiverende bok som forteller i detalj hvorfor og hvorfor du ikke skal spise som du gjør! I tillegg er det mange fine tips i matveien, pluss oppsatte måltidsplaner! 

Ta den med på stranden, eller les den på verandaen i solen!

Svært motiverende bok!

 


 

 

SOMMEREN ER TIDEN FOR UTSKEIELSER!     NEI!

På tide med en ny uke, men nye og gode vaner.

 

Her kommer noen gode oppskrifter til deg som er usikker på hvordan du skal lage gode og smaksfulle lunsjer eller  middager.

 

 


 


LUNSJ:



Dette trenger du til: 4 porsjoner

Kyllingsandwich (325 kcal pr stykk)

2 kyllingfileter

1 ss olje

1 ts salt

1 ts pepper

40 g mager smøreost, naturell

1 avokado

1 appelsin

isbergsalat

4 grove polarbrød


Slik gjør du:

Del kyllingfiletene på langs, og strø salt og pepper over.

Stek filetene i litt olje i pannen eller grill dem et par minutter på hver side.

Smør kremost på brødet, legg på salatblader og skiver av avokado.

Legg på kyllingfilet og press litt appelsinsaft over.

Pakk hver sandwich inn i matpapir om de skal med på tur.


Server oppskårne grønnsaker til.

 


 

MIDDAG:



Dette trenger du til: 4 porsjoner

Teriyakibiff

600 g storfe ytrefilet

4 ss Soya-saus

1 dl ananasjuice 

1 ts finhakket ingefær

2 båter hvitløk

160 g tørre nudler 

1 bunt vårløk

3 gulrøtter

8 blader kinakål

1 l vann

1 ts salt

4 ss koriander, finhakket

 

Slik gjør du:

Finhakk hvitløk og bland inn finhakket ingefær, ananasjuice og soyasaus. Legg hele kjøttstykket i en plastpose og hell over marinaden. Klem ut luften av posen og knyt igjen. Mariner kjøttet minst 1 times tid, gjerne lenger, evt. natten over i kjøleskapet. Brun så fileten på sterk varme på grillen. Legg kjøttet i aluminiumsfolie, hell over marinaden fra posen og pakk godt inn. La kjøttet ettersteke i folie på svak varme i ca. 20 minutter. Rens og skjær grønnsakene i tynne strimler. Kok dem i 1l saltet vann sammen med nudlene i ca. 5 minutter. Sil av vannet. La kjøttet hvile i ca. 15 minutter. Skjær det i tynne skiver og legg dem over tilbehøret. Hell over litt av marinaden og dryss på litt koriander før servering.



Dette trenger du til: 1 porsjoner

Tortillapizza

1 tortillalefse, fullkorn

1 ts pesto eller dijonsennep

2 skiver spekeskinke

1/4 mozzarella light i skiver

litt ruccola

1 ts ristede pinjekjerner

 

Slik gjør du:

Legg tortillaen på et ovnsbrett. Del mozzarella i tynne skiver. Fordel pesto eller sennep utover og legg på halve skiver av spekeskinke og mozzarella. Stekes i stekeovn på 225 grader i ca 10 minutter. Pynt tortillapizzaen med ruccola og pinjekjerner før servering.

Per porsjon:335 kcal


Og min personlige favoritt:

Dette trenger du til: 2 porsjoner

Tunfiskpita

2 pitabrød

1 boks tunfisk i vann avrent

6 oliven sorte

2 tomater

1 rødløk

10 g Philadelphia Light original

salat diverse sorter


Urtedressing:

8 ss Kesam Original

4 ss urter. finhakket

 

Slik gjør du:

Varm pitabrødene som anvist på pakken.

Finhakk tomater, løk og oliven og bland med tunfisken. 

Smør philadelphia ost i pitabrødene og fyll dem med salatblader og tunfiskblandningen.


400 kcal pr person

 


 

Oppskrifter hentet fra http://www.greteroede.no/

 


 

Ha en fortsatt fin og sunn sommer :)

 

MOTIVATOREN <3 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Motivasjon

Motivasjon

21, Oslo

Jeg er en jente på 21 år som studerer motivasjon, med denne bloggen ønsker jeg å motivere andre og meg selv til å nå mål som er satt. Jeg kommer til å fortelle litt om hva motivasjon er i fagspråket, dra inn egne erfaringer av hva som fører til motivasjon, samt dra inn DERES erfaringer. motivatoren.mail@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits