Merker du ingen fremgang?Synes du at kroppen er på stedet hvil selv om du trener mye? Dette kan være årsaken.


Er jogging og løping din favoritt-treningstype? Da er det fort gjort å trene det samme dag etter dag. Man glemmer den viktige variasjonen, men blir likevel forbauset over de manglende resultatene. Her er noen tips til hvordan du unngår de vanligste feilene. 

1. Hver gang jeg øker treningsmengden blir jeg skadet 

Løping har vist seg å være den mest effektive treningsmetoden. Foto: Istockphoto.com
Løping har vist seg å være den mest effektive treningsmetoden. Foto: Istockphoto.com

Skader som kommer tilbake tyder på at kroppen ikke har tilpassert seg treningsnivået du har lagt deg på. Hodet vil, men ikke kroppen. Dersom dette ender i skader og du vet hvor mye du løper i uken, bør du minske antall mil med 10-20 prosent de neste ukene. Kroppen er nødt til å venne seg til all løpingen, noe som krever tålmodighet. To til tre uker er ikke mye når vi snakker om løping. Seks måneder og opp til et år er mer realistisk dersom du vil øke antall mil betydelig i uken. 


2. Treningen min står på stedet hvil 

Du løper kanskje ti kilometer, men da orker du ikke mer. Du skal ikke bare skille mellom lett og hard intensitet, men også variere lengden på distansen du løper. Det betyr at du må løpe litt lenger innimellom for å "bryte en barriere". Begynn med å løpe litt lengre enn du vanlig en gang i uken. Tempoet skal være litt roligere enn det du vanligvis har. Dagen før og dagen etter løper du bare halvparten av det du pleier. Gjør dette en dag i uken i en tre ukers tid, samtidig som du løper en til to kilometer lenger hver gang. 

3. Jeg taper alltid 30 sekunder på siste kilometeren på halvmaraton 

Trolig er dette noe av årsakene:
 •  Du får raskt for mye melkesyre: Du løper for få kilometer i uken, og for få kilometer av gangen. Løp flere mil i uken, rundt fire-fem og løp minst 10 kilometer i strekk.
 •  Du har ikke trent nok intervaller: Intervaller er et must for å øke kondisjonen og for å holde oppe farten over lengre tid. Du klarer deg et stykke på vei uten de lengste intervallene, men på slutten av konkurransen vil du møte motgang. Legg inn ett eller to langintervalløkter i uka fem uker før for eksempel et halvmaraton. Spring intervallene i det tempoet som du vil ha under løpet. Løp fra 600 meter og opptil 1600 meters drag
 •  Du startet for hardt: Går du ut for hardt vil du sansynligvis gå på en sprekk på slutten. Du må holde hodet kaldt de første kilometerene slik at du kan øke hele veien i stedet for å la farten gå ned.


 • Saken er skrevet av treningsmagasinet.no  Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  Motivasjon

  Motivasjon

  21, Oslo

  Jeg er en jente på 21 år som studerer motivasjon, med denne bloggen ønsker jeg å motivere andre og meg selv til å nå mål som er satt. Jeg kommer til å fortelle litt om hva motivasjon er i fagspråket, dra inn egne erfaringer av hva som fører til motivasjon, samt dra inn DERES erfaringer. motivatoren.mail@gmail.com

  Kategorier

  Arkiv

  hits